Люстрований екс-заступник прокурора Одеської області відсудив у держави майже 2,5 мільйона

Люстрований екс-заступник прокурора Одеської області відсудив у держави майже 2,5 мільйона.

Люстрований екс-заступник прокурора Одеської області відсудив у держави майже 2,5 мільйона. Фото: dengi.informator.ua

Події
28 лютого 2023 14:53

Екс-заступнику прокурора Одеської області, якого люстрували, виплатять майже два з половиною мільйони гривень за вимушений прогул. Про це стало відомо із судового реєстру.

Так, чоловіка звільнили у жовтні 2014 року та внесли до реєстру посадових осіб, які підлягають люстрації. Однак він звернувся до суду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Верховний суд залишив чинним рішення Шостого апеляційного адмінсуду, який у серпні минулого року зобов'язав стягнути з Одеської облпрокуратури 2 мільйони 492 тисячі 135 гривень на користь позивача. Така сума утворилася за весь час вимушеного прогулу екс-прокурора після звільнення з 25 жовтня 2014 року по 3 березня 2021 року.

А раніше суд першої інстанції задовольнив вимогу люстрованого чиновника поновити його на посаді першого заступника прокурора Одеської області. Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним та скасовував наказ Генерального прокурора України від 24 жовтня 2014 року про звільнення посадовця з посади першого заступника прокурора Одеської області. І його поновили, але прокурор звільнився вже за власним бажанням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах