На Одещині стартувала посівна

На Одещині стартувала посівна.

На Одещині стартувала посівна. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
01 березня 2023 15:18

На Одещині стартувала весняна посівна. Аграрії розпочали посів гороху та вже засіяно 2112 гектарів. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

"Загалом, під урожай 2023 року, восени минулого року, на Одещині посіяно 760 тисяч гектарів озимих зернових культур. З них 540 тисяч гектарів озимої пшениці, 220 тисяч гектарів озимого ячменю та 180 тисяч гектарів озимого ріпаку. Також заплановано посівку кукурудзи. 150 тисяч гектар, 410 000 гектар соняшнику, соя – 6,5 тисяч га, льону олійного – 15 тисяч гектар, картоплі та овоче-баштанні культури – 37 тисяч гектар" – каже директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними моніторингу, озимі на площі 570 тисяч гектар перебувають у хорошому та задовільному стані. На решті площ, 190 тисяч гектар, сходи слабкі та поріджені. На Одещині аграрії провели підживлення озимих за мерзло-талим грунтом і підгодували 240 тисяч гектарів.

"Для підживлення озимих культур аграріям потрібно 35 тисяч тонн добрив. Вже закуплено 11 тисяч тонн. Незважаючи на жорстокі виклики війни аграрії Одеської області згуртовані та злагоджено працюють. Це вже друга посівна, яку наші аграрії, як справжні герої будуть проводити у надскладних умовах. Вони гідно тримають фронт продовольчої безпеки України та світу", – зазначає Алла Стоянова.

  • На Одещині стартувала посівна фото
  • На Одещині стартувала посівна фото 1
  • На Одещині стартувала посівна фото 2
  • На Одещині стартувала посівна фото 3
  • На Одещині стартувала посівна фото 4

На Одещині стартувала посівна фото

Усі фото: facebook.com/oda.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах