Стало більше вовків та лисиць: на Одещині почастішали випадки сказу серед тварин

Стало більше вовків та лисиць: на Одещині почастішали випадки сказу серед тварин.

Стало більше вовків та лисиць: на Одещині почастішали випадки сказу серед тварин. Фото: facebook.com/oolcmoz

Події
03 березня 2023 16:35

Станом на 3 березня 2023 року на Одещині зареєстрували десять випадків сказу, переважно серед домашніх вихованців, тоді як за аналогічний період 2022 року – лише один випадок. Про це повідомляє "Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України".

Лише за два місяці поточного року відбулося 237 укусів, з яких більше половини припадає на свійських тварин, серед яких 69% укусів собаками та 31% котами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Останнім часом на приватні обійстя жителів сільської місцевості почастішали напади диких тварин (лисиці), які в природному середовищі залишаються найбільш ураженими вірусом сказу тваринами.

За спостереженнями фахівців Ізмаїльського лісового господарства, у регіоні збільшилася кількість хижаків, а саме шакалів та лисиць. Зростанню популяції шакалів сприяють м'які зими, і навіть заборона полювання під час воєнного стану.

За інформацією єгерів, хижаки дедалі частіше наближаються до населених пунктів, вже випадок нападу на свійську тварину.

У Подільську зареєстрували випадок сказу у бездомного собаки, який проживав на території очисних споруд "Подільський водоканал". Тварина вкусила працівника споруд, який зараз отримує антирабічні щеплення.




Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах