Одеситка отримає понад 200 тисяч гривень компенсації від міської влади за пошкодження квартири

Одеситка отримає понад 200 тисяч гривень компенсації від міської влади за пошкодження квартири.

Одеситка отримає понад 200 тисяч гривень компенсації від міської влади за пошкодження квартири. Фото: Investigatio/wikipedia (на фото будинок за адресою вулиця Преображенська, 11 у 2011 році)

Події
05 березня 2023 13:56

Одеситка отримає від виконавчого комітету та управління капітального будівництва Одеської міської ради по 104 тисячі гривень за пошкодження квартири. Відповідне розпорядження 1 березня підписав міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Позов до виконавчого комітету та управління капітального будівництва одеситка подала ще 2016 року. Жінка заявила, що внаслідок проведення у 2011–2014 роках ремонтно-реставраційних робіт фасаду та покрівлі будинку за адресою вулиця Преображенська, 11 ріг вулиці Єлисаветинської, 23 була пошкоджена її квартира.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ремонтні роботи проводились на замовлення управління капітального будівництва. При цьому компанія-підрядник зняла металеве покриття купола, розташованого прямо над квартирою позивачки. В результаті квартиру неодноразово заливало, що призвело до пошкодження стелі, стін, паркету, плінтуса та шпалер. Ремонт власниці квартири довелося зробити власним коштом, тому вона звернулася до суду із проханням стягнути з виконкому та управління капітального будівництва 208 тисяч в якості відшкодування матеріальних збитків та 50 тисяч в якості компенсації моральної шкоди.

Рішення про задоволення позову ще у липні 2019 року ухвалив Приморський суд, а у листопаді 2022 року його підтвердив Одеський апеляційний суд. Позов задовольнили частково, тобто щодо виплати матеріальних збитків. Також виконкому та управлінню капітального будівництва доведеться відшкодувати судові витрати та судовий збір.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах