Одностатева пара одеситів намагалася подати заявку на реєстрацію шлюбу у "Дії", але їм відмовили

Одностатева пара одеситів намагалася подати заявку на реєстрацію шлюбу у "Дії", але їм відмовили.

Одностатева пара одеситів намагалася подати заявку на реєстрацію шлюбу у "Дії", але їм відмовили. Фото: facebook.com/vittsar

Події
06 березня 2023 16:46

Одностатева пара одеситів намагалася подати заявку на реєстрацію шлюбу онлайн через програму "Дія", але їм відмовили. Про це написав у себе у Facebook, один із молодят, Віталій Царюк, який також є членом моніторингової мережі правозахисного ЛГБТ Центру "Наш світ".

Віталій зазначив, що вони подали заявку на шлюб, оскільки додаток не перевіряє стать заявників. При цьому вони заздалегідь розуміли, що їм відмовиться, оскільки в Україні одностатеві шлюби під забороною.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Але, за словами Віталія, вони хотіли хоч "трохи відчути себе рівноцінною людиною".

Одностатева пара одеситів намагалася подати заявку на реєстрацію шлюбу у Одностатева пара одеситів намагалася подати заявку на реєстрацію шлюбу у

Стосункам пари вже сім років, проте не мають жодних прав із погляду держави. Зокрема, у них немає права дізнатися про результати медичного обстеження свого партнера, тому що вони є таємницею, і повідомляються лише подружжю згідно з Сімейним кодексом.

"Я все ще не можу бути вписаний у сімейну страховку партнера. У разі моєї смерті, Віктору треба буде сплатити податок 5% вартості мого майна (а у випадку будинку це дуже дорого), яке йому перейде за заповітом, який треба укласти за гроші, чого не платять люди у зареєстрованому шлюбі. Спільне придбане майно за ці 7 років все ще не належать нам обом. А це – купа техніки, велосипеди та один недобудований будинок”, – пояснив Віталій Царюк.

Одностатева пара одеситів намагалася подати заявку на реєстрацію шлюбу у Одностатева пара одеситів намагалася подати заявку на реєстрацію шлюбу у

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах