Як проходитиме національний мультипредметний тест у 2023 році: коментар Одеської ОВА

Як проходитиме національний мультипредметний тест у 2023 році: коментар Одеської ОВА.

Як проходитиме національний мультипредметний тест у 2023 році: коментар Одеської ОВА. Фото: lyceum-halytsky.org

Події
08 березня 2023 19:11

У 2023 році для реєстрації на проходження національного мультипредметного тесту випускникам потрібно буде завантажити свої документи у спеціальний сервіс на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Про це повідомив голова департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

Реєстрація стартує у квітні. У кожного зареєстрованого на сайті випускника буде своя інформаційна сторінка з даними про місце та час тестування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОЛИ ПРОХОДИТИМЕ НМТ І ЯК ВИГЛЯДАЄ ТЕСТ

Основна сесія тестування відбудеться у червні, а додаткова – наприкінці червня – на початку липня.

Перевірити знання можна, пройшовши демонстраційні тести. Зараз у доступі є тести з української мови та математики, проте згодом опублікують завдання і з інших предметів.

Кількість завдань із кожного предмета буде різною. Найменше завдань буде з фізики. У тестуванні з іноземної мови не буде завдань із відкритою формою відповіді та аудіюванням.

Для того, щоб школярі більш сумлінно поставилися до складання тестування, тестову платформу вдосконалили: тепер учасники не зможуть скопіювати завдання та знайти відповіді в інтернеті, а також завантажити PDF-версію тесту.

ДЕ ПРОХОДИТИМЕ ТЕСТУВАННЯ І СКІЛЬКИ ВОНО ТРИВАТИМЕ

Загалом на тестування виділять 180 хвилин. Учасник зможе самостійно розподілити час, вирішивши на проходження якого предмета йому необхідно більше хвилин. Тестування проходитиме в комп'ютерних аудиторіях, де є укриття. У відкритому доступі адрес пунктів тестування не буде. Для того, щоб випускники могли пройти тестування навіть у разі відключення світла, ОВА подбає про додаткові джерела живлення, тобто генератори. Під час повітряної тривоги тестування призупинятимуть і продовжуватимуть лише після того, як усі учасники та співробітники повернуться з укриттів.

За кордоном також будуть екзаменаційні центри. Про це наразі ведуться переговори із закордонними партнерами на рівні Міністерства науки та освіти України.

ЯК ПІДРАХУВАТИМУТЬ РЕЗУЛЬТАТИ ТЕСТУВАННЯ

Для підрахунку результатів із кожного з предметів будуть застосовуватись різні коефіцієнти, які незабаром опублікують на сайті МОН у Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2023 році.

Учасник зможе дізнатись кількість набраних тестових балів із кожного предмета після виконання всіх завдань.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах