Дев'ять місяців у полоні: прикордонники з острова Зміїний отримали держнагороди

Дев'ять місяців у полоні: прикордонники з острова Зміїний отримали держнагороди.

Дев'ять місяців у полоні: прикордонники з острова Зміїний отримали держнагороди. Фото: president.gov.ua

Події
10 березня 2023 13:11

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня трьох захисників Зміїного родом із Кілії. Про це стало відомо із Указу №126 від 2 березня, опублікованого на сайті президента.

Старший сержант Андрій Владиченко, старший сержант Євген Коновка та молодший сержант Микита Жур'ян – військовослужбовці Державної прикордонної служби України, а саме прикордонники Ізмаїльського загону. 24 лютого 2022 року вони перебували на бойовому посту на острові Зміїний.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У полоні у загарбників захисники були рівно дев'ять місяців.

Повернути наших героїв додому вдалося через обмін полоненими 24 листопада. Зустрічали Героїв у рідному місті через місяць.

Зазначимо, що нині більшість захисників Зміїного, яких у перший день повномасштабного вторгнення захопили в полон росіяни, досі чекають на звільнення. Зокрема там знаходяться ще 16 прикордонників з острова.

Дев'ять місяців у полоні: прикордонники з острова Зміїний отримали держнагороди.Дев'ять місяців у полоні: прикордонники з острова Зміїний отримали держнагороди. Фото: president.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах