Запобігти потопу: на ремонт дамби Хаджибейського лиману виділили понад сім мільйонів

Запобігти потопу: на ремонт дамби Хаджибейського лиману виділили понад сім мільйонів.

Запобігти потопу: на ремонт дамби Хаджибейського лиману виділили понад сім мільйонів. Фото: omr.gov.ua

Події
14 березня 2023 09:03

В Одесі виділили 7,2 мільйона гривень на ремонт греблі Хаджибейського лиману. Там відремонтують дві дренажні насосні станції. Про це йдеться у розпорядженні Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Так, гроші виділяються з Міської цільової програми охорони та покращення стану навколишнього природного середовища міста Одеси на 2022 - 2027 роки з "метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру за умови прориву дамби Хаджибейського лиману".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Замовником виступить КП "Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство". Переможець має провести капітальний ремонт дренажної насосної станції №4 та №5, розташованої за адресою Хаджибейська дорога, 32.

Контроль за виконанням розпорядження поклали на заступника міського голови Дмитра Жемана.

Зазначимо, що гребля працює в аварійному режимі з 2003 року.

У чому небезпека


При досить серйозних і тривалих навантаженнях, до яких належить ураганний вітер і сильне хвилювання вод лиману, існує велика ймовірність того, що дамба не витримає.

І тоді підтопленою може бути територія близько 23 квадратних кілометрів. Якщо дамба не витримає, до зони затоплення потрапляють: нафтопереробне виробництво, об'єкти Одеського морського порту та інші підприємства. А це вже загрожує екологічною катастрофою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах