В Одесі судитимуть учасника агентурної мережі ФСБ

В Одесі судитимуть учасника агентурної мережі ФСБ.

В Одесі судитимуть учасника агентурної мережі ФСБ. Фото: dbr.gov.ua

Події
15 березня 2023 16:54

В Одесі судитимуть учасника агентурної мережі ФСБ, який улітку 2022 року у складі організованої групи намагався викрасти патріотично налаштованого одеського підприємця. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Разом з іншими членами злочинної групи він допомагав облаштовувати підвал для тортур чоловіка, щоб той "погодився" віддати все своє майно та гроші. Кураторам із ФСБ вони розповідали, що хочуть зробити це, щоб дестабілізувати ситуацію у місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора обміняти українського патріота на російських полонених.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зловмисник також допомагав розмістити прапор Російської Федерації з написом: "Одеса - російське місто" на житловому будинку міста 22 серпня 2022 року. Зокрема, завдяки його діям, фото з російським прапором передали представникам держави-агресора для використання пропагандистськими ЗМІ в виправданні агресії проти України.

Таким чином, зловмисника звинувачують у колабораціонізмі та викраденні людини. Санкція статей передбачає позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

Спецоперацію із захоплення агента ФСБ та його спільників, ГБР провело наприкінці вересня 2022 року. Для викрадення зловмисники перевдяглися у військову форму та найняли помічників, яких насправді "зіграли" правоохоронці в рамках ретельно спланованої спецоперації.

Агента ФСБ суд визнав винним у державній зраді, колабораціонізмі та викраденні людини. За ґратами він проведе 15 років.

  • В Одесі судитимуть учасника агентурної мережі ФСБ фото
  • В Одесі судитимуть учасника агентурної мережі ФСБ фото 1
  • В Одесі судитимуть учасника агентурної мережі ФСБ фото 2

В Одесі судитимуть учасника агентурної мережі ФСБ фото



Усі фото: dbr.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах