В Одесі з'явиться меморіальна дошка на честь чеченського барда, якого вбили у місті

В Одесі з’явиться меморіальна дошка на честь чеченського барда, якого вбили у нашому місті.

В Одесі з’явиться меморіальна дошка на честь чеченського барда, якого вбили у нашому місті. Фото: facebook.com/zoyakazanzhy

Події
20 березня 2023 08:17

В Одесі на Фонтанській дорозі встановлять меморіальну дошку на честь чеченського барда Імама Алімсултанова. Також рішення ухвалили члени історико-топонімічної комісії Одеської міськради одноголосно. Про це повідомила одеська журналістка Зоя Казанжі.

Імам Алімсултанов – чеченський бард, виконавець авторських пісень та прихильник незалежності Ічкерії. Зокрема, під час Першої чеченської війни він збирав гроші на лікування поранених бійців чеченського спротиву.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тодішній мер Одеси Едуард Гурвіц підтримав Ічкерію. І саме Одеса стала притулком для великої кількості чеченців, чиї будинки було зруйновано російськими бомбами та снарядами.

1996 року він дав п'ять концертів в Одесі. У листопаді того ж року у приміщенні, де співак мешкав в Одесі, його розстріляли невідомі - злочин досі залишається нерозкритим.

Алімсултанов також є автором пісні "Україно, дякую тобі".

Зазначимо, що питання увічнення пам'яті Алімсултанова вже порушувалося на засіданні топонімічної комісії у 2021 році, але тоді ця ідея не отримала підтримки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах