В Івано-Франківську пенсіонерка вилаяла дівчину через стрибки на скакалці: розгорівся скандал

В Івано-Франківську пенсіонерка вилаяла дівчину через стрибки на скакалці: розгорівся скандал.

В Івано-Франківську пенсіонерка вилаяла дівчину через стрибки на скакалці: розгорівся скандал. Фото: соцмережі

Події
21 березня 2023 17:18

В Івано-Франківську 19-річна дівчина Ліза вирішила пострибати на скакалці біля під'їзду будинку, де мешкає. Однак через це на неї з образами та претензіями накинулася жінка похилого віку, яка сіла на лаву поруч.

Розмову із пенсіонеркою дівчина записала та опублікувала в мережі, після чого розгорівся масштабний скандал. Vgorode розповідає усі подробиці, які наразі відомі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З чого все почалося?

Випадок стався днями в одному із дворів житлового будинку. Ліза вийшла надвір, щоб пострибати на скакалці. Для свого заняття вона обрала місце біля сусіднього під'їзду та вирішила зняти це на відео. Якоїсь миті на лавку біля цього під'їзду підсіла жінка похилого віку і спробувала прогнати звідти Лізу.

Пенсіонерка казала, щоб дівчина пішла до найближчого шкільного стадіону, оскільки заважає їй, але вона явно не очікувала, що Ліза зможе постояти за себе. Дівчина спокійно відповіла, що вона також живе у цьому будинку і стрибати на скакалці саме тут не заборонено. А оскільки біля під'їзду, де мешкає Ліза, припарковані машини, їй довелося прийти до сусіднього під'їзду. Ще дівчина пояснила, що не може піти на стадіон, адже не навчається у тій школі.

До того ж Ліза вказала на те, що вона прийшла сюди раніше за пенсіонерку, тому та бачила, куди сідала, і не повинна була скаржитися на незручності.

Жінку така аргументована відповідь не влаштувала і вона почала словесно ображати дівчину. Образниця постійно вказувала на свій вік, вимагаючи до себе поваги, а також називала Лізу "шмаркачкою невихованою" та "г**ном паршивим".

Поки вони сперечалися, за Лізу навіть заступився перехожий, але жінку переконати він не зміг. Вона продовжила хамити і агресивно висловлювати своє невдоволення "невихованістю" дівчини.

Відеозапис розмови Ліза пізніше опублікувала на своїх акаунтах у TikTok та Instagram. Користувачі мережі помітили відео та гостро відреагували на поведінку жінки, підтримавши при цьому дівчину. Вони писали слова підтримки Лізі, а також похвалили її за те, що дівчина не опустилася до образ і відповіла кривдниці виховано та тактовно.

Флешмоб на підтримку

Оскільки відео стало популярним у мережі, багато хто звернув на нього свою увагу. Не залишився осторонь і місцевий блогер mcoptimist Максим Савчин, у якого налічується понад 700 тисяч підписників у TikTok.

Як пізніше пояснив сам Максим, він не зміг проігнорувати ситуацію, оскільки в шкільні роки теж часто сперечався зі старшим поколінням, адже вони не зважали на його думку і постійно вимагали поваги через свій вік.

Максим вирішив організувати флешмоб на підтримку Лізи, зібрав декілька однодумців, купив скакалки і прийшов під той самий під'їзд, де дівчина сперечалася із пенсіонеркою. Героїня історії вийшла з ними зустрітися і зізналася, що не очікувала такого розголосу, оскільки вона не блогер і не має великої аудиторії.

@mcoptimist5.0

ДО НАС ПРИЙШЛА ТА САМА ДІВЧИНА🥰

♬ оригінальний звук - ОПТИМІСТ😁

Вони разом пострибали на скакалках, зняли це на відео та опублікували у соцмережі.

@mcoptimist5.0

НАША МОЛОДЬ НАЙКРАЩА‼️ Флеш-моб на підтримку дівчини, яка скакала на скакалці, а пенсіонерка на лавці почала її обзивати. До нашого флеш-мобу долучилися мої друзі, підписники, журналісти та навіть поліція🔥 Дякую всім не байдужим за підтримку‼️

♬ оригінальний звук - ОПТИМІСТ😁

Ролик став вірусним та флешмоб підтримали інші користувачі мережі. Вони публікують свої відео і пости з підтримкою під хештегом " #лізамолодець ".

Також про випадок написали безліч ЗМІ та відомих особистостей, підтримавши дівчину.

Що сталося згодом?

Незважаючи на позитивне ставлення людей до вчинку дівчини, у її навчальному закладі на випадок відреагували несподівано. Лізі довелося видалити відео, оскільки керівництво вишу негативно поставилося до цього.

Як розповіла журналістка Анна Рибалка, яка хотіла взяти у Лізи інтерв'ю, дівчину жорстко розкритикували за її поведінку та стали на бік літньої кривдниці. Вони сказали Лізі видалити її ролик з інтернету, а також попросити зробити те саме тих, хто його поширив. Коментарі давати вона також відмовилася через позицію керівництва установи, але подякувала всім українцям за підтримку.

Про те, що сталося, також висловився і блогер Максим, який влаштував флешмоб. Він сподівається, що керівництво вузу все ж таки змінить свою думку, подивившись на реакцію суспільства, і зрозуміє, що Ліза все ж мала рацію у тій ситуації. В іншому випадку він закликав небайдужих поспілкуватися з керівництвом установи та пояснити, що "Ліза права і вона молодець", оскільки повага має бути до всіх, незалежно від віку.

@mcoptimist5.0

ПІДТРИМУЄМО ДІВЧИНУ ДО КІНЦЯ✊

♬ оригінальний звук - ОПТИМІСТ😁

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах