Колишній високопосадовець з Одеської області допомагає колаборнатам

Колишній високопосадовець з Одеської області допомагає колаборнатам.

Колишній високопосадовець з Одеської області допомагає колаборнатам. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Події
29 березня 2023 16:16

СБУ повідомила про підозру колишнього високопосадовця з Одеської області Олександра Коротаєва, який формує "російський батальйон" з жителів Херсонщини. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Раніше він був заступником начальника головного управління МНС (зараз ДСНС) на Одещині. Після початку повномасштабного вторгнення він переїхав до тимчасово окупованої Херсонщини. Там приєднався до місцевої окупаційної адміністрації та за дорученням гауляйтера Володимира Сальдо формував новий військовий батальйон для загарбників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До складу цього угруповання ворог намагався примусово мобілізувати максимальну кількість місцевих мешканців. При цьому зловмисник особисто агітував громадян вступати до лав загарбників та воювати проти України.

Крім того, у своїх публічних виступах перед людьми він виправдовує збройну агресію Росії, тимчасове захоплення Криму та військові злочини окупантів. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪ частина сьома статті 111-1 (добровільна участь громадянина України у незаконних збройних або воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території);
▪ частина перша статті 436-2 (виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Наразі колаборант ховається на тимчасово окупованій території на півдні України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах