На одеському фестивалі п'яного ді-джея зруйнував незвичайний експонат

На одеському фестивалі  п'яного ді-джея зруйнував незвичайний експонат.

На одеському фестивалі п'яного ді-джея зруйнував незвичайний експонат. Фото: facebook.com/dmtolkachov

Події
10 квiтня 2023 08:15

На одеському фестивалі сучасного п'яного ді-джея зіпсував незвичайний експонат. Про це повідомив автор роботи – київський художник Дмитро Толкачов.

Так, минулими вихідними в Одесі відбувся фестиваль сучасного мистецтва "Поруч" у театральному просторі ТЕО, в рамках якого відбулася виставка виставки "то можна втратити, що можна зберегти". Близько десяти художників презентували свої роботи. Але робота Толкачова Grainbomb була зруйнована – окремо лежала основа із скульптурного пластиліну, окремо – колоски. За словами художника, на дивані, поряд із рештками експонату, лежав п'яний Олексій Волусунов – діджей, який виступав в останній день фестивалю. Він зізнався, що зруйнував експонат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Художник оцінив вартість відшкодування у 1500 доларів, але ді-джей запропонував 100 доларів, бо за його словами, робота з пластиліну та колосків не може коштувати більше. А власниця простору ТЕО запропонувала купити пшеницю на ринку, щоби допомогти відновити роботу.

"Тут ми стикаємося з питанням оцінки художнього твору. Чи ціна роботи визначається лише собівартістю матеріалів? Якщо так, тоді якою є цінність ідеї та актуальності твору в суспільному контексті? Як оцінити багатоденну працю художника над об'єктом? Як виміряти вкрадене майбутнє та виставкову історію цієї роботи? Виявилося, що навіть ті, хто працює в українському культурному середовищі, не цінують творчу роботу інших і мають дуже вузький, утилітарний погляд на питання оцінки мистецтва, які визначають ціну твору за вартістю матеріалів, що нівелює цінність роботи. в Україні без інституту репутації Репутація – один із інструментів забезпечення звичайних відносин між людьми – це додаткова страховка від безкарності, також – важіль впливу на вирішення ситуацій, подібних до тієї, в якій я опинився. ті, кому байдуже власне ім'я, можуть вільно руйнувати роботи інших та знецінювати їх творчу працю. Підсумовуючи, я думаю, що поки люди не нестимуть відповідальності за свої вчинки, в Україні не буде гідного арт-ринку, де художники почуватимуться захищеними", – написав художник у Facebook.

  • На одеському фестивалі п'яного ді-джея зруйнував незвичайний експонат фото
  • На одеському фестивалі п'яного ді-джея зруйнував незвичайний експонат фото 1

На одеському фестивалі п'яного ді-джея зруйнував незвичайний експонат фото

Усі фото: facebook.com/dmtolkachov

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах