"Украли" 33 мільйони: прокуратура виявила витрати на ремонт Одеської лікарні

"Украли" 33 мільйони: прокуратура виявила витрати на ремонт Одеської лікарні.

"Украли" 33 мільйони: прокуратура виявила витрати на ремонт Одеської лікарні. Фото: omr.gov.ua

Події
12 квiтня 2023 15:10

Прокуратура попередила безпідставні витрати на 33 мільйони гривень із бюджету під час закупівлі робіт з ремонту одеської "інфекційки". Договір про закупівлю підрядних робіт за гроші місцевого бюджету, укладений із порушенням процедури закупівлі, визнали недійсним. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Одеської області.

Так, у лютому 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством за результатами відкритих торгів уклали договір на закупівлю робіт із капітального ремонту однієї із будівель Міської клінічної інфекційної лікарні в Одесі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурор у суді довів невідповідність переможця торгів кваліфікаційним вимогам. своїх тендерних пропозиціях підприємство на підтвердження наявності обладнання та матеріально-технічної бази надало договір про надання послуг техніки, термін якого на момент розгляду пропозиції закінчився.

Крім того, при перевірці факту його укладання встановили, що зазначений договір взагалі ніколи не укладався із власником відповідних коштів. Інформація про наявність у підприємства працівників відповідної кваліфікації не відповідає фактичним обставинам, а вимоги закону про надання підприємством аналогічного договору про виконання робіт з капітального ремонту не дотримано. Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. Продовжується досудове розслідування щодо кримінального провадження щодо посадових осіб Управління капбудівництва Одеської міськради за фактом розтрати бюджетних коштів при проведенні закупівель з капітального ремонту "інфекційки".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах