З Одеської опери звільнили головного диригента через фото з чоловіком путіністки Нетребко

З Одеської опери звільнили головного диригента через фото із чоловіком путіністки Нетребко.

З Одеської опери звільнили головного диригента через фото із чоловіком путіністки Нетребко. Фото: intent.press

Події
13 квiтня 2023 08:08

Адміністрація Одеської національної опери повідомляє про дострокове переривання контракту та звільнення з посади головного диригента театру В'ячеслава Чорнухо-Волича. Про це повідомляє пресслужба театру.

Так, він сфотографувався із чоловіком російської оперної співачки-путіністки Анни Нетребко – Юзіфом Ейвазовим. Нетребко надавала фінансову підтримку терористичній організації так званої ДНР, а також фігурантка бази "Миротворець" та перебуває під санкціями в Україні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Причиною переривання контракту стало прийняття паном Воличем особистого, неузгодженого з дирекцією театру рішення з диригування спектаклем у Бакинській опері (Азербайджанська Республіка), де напередодні відбулися кадрові зміни і на посаду директора було призначено Юзифа Ейвазова. Адміністрація театру вважає неприпустимим. у той час, коли відбувається повномасштабна військова агресія Росії проти України.Позиція художника, яка представляє українське мистецтво на міжнародному рівні, має бути чіткою та зрозумілою: засудження варварських дій Росії проти нашої держави та неприйнятність контактів із представниками «російського світу» та тими, хто підтримує російських агресорів. Зрозуміло, що продовжувати трудові відносини з тими, хто не усвідомлює це і не має чіткої громадянської та патріотичної позиції, для нашого театру неможливо!", – йдеться у повідомленні прес-служби.

Сам Чернухо-Волич стверджує, що не знав про призначення нового директора опери, і що він не має достовірної інформації про підтримку Ейвазових поглядів Нетребка.

З Одеської опери звільнили головного диригента через фото із чоловіком путіністки Нетребко.З Одеської опери звільнили головного диригента через фото із чоловіком путіністки Нетребко. Фото: facebook.com/afaq.abbasova.56

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах