У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом інвалідизації лебедя у парку Перемоги

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом інвалідизації лебедя у парку Перемоги.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом інвалідизації лебедя у парку Перемоги. Фото: t.me/odesalivetv/29853

Події
13 квiтня 2023 08:50

За фактом травмування лебедя у парку Перемоги одеські поліцейські розпочали кримінальне провадження. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

Так, подію кваліфікували як жорстоке поводження з твариною.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З проханням встановити двох лебедів, що травмували, на території дендропарку, до поліції звернулися зоозахисники. Під час перевірки інформації правоохоронці поспілкувалися з ветлікарем, у якого зараз перебувають птахи, та з'ясували, що в одного з них зламано крило, а другий – здоровий.

Наразі відомості за вказаним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 299 Кримінального кодексу. Поліцейські встановлюють обставини, за яких птах травмувався.

Нагадаємо, що зоозахисники знайшли чоловіка, який покалічив лебедя в одеському парку Перемоги в Одесі. Ним виявився співробітник парку. За словами голови зоозахисної організації "А - Хімса" Олександри Гарбар, під час евакуації птахів ставком вона почула слова одного з працівників парку, де той визнається у причетності до варварської підрізки крил лебедям. Він заявив, що якби був тверезий, то відрізали б краще. Згодом зоозахисники знайшли цього чоловіка та зафіксували на відео його слова про причетність до підрізання крил птахам.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах