Отримай відповідь: чи вплинула нічна атака Одеської області на електросистему в регіоні

Отримай відповідь: чи вплинула нічна атака Одеської області на електросистему у регіоні.

Отримай відповідь: чи вплинула нічна атака Одеської області на електросистему у регіоні. Фото: nikvesti.com

Події
19 квiтня 2023 12:22

Нічна ворожа атака дронів на Одеську область не мала наслідків для енергосистеми та не призвела до необхідності обмеження споживання. Про це повідомили у пресслужбі НЕК "Укренерго".

Виробництво електроенергії, як зазначено, повністю забезпечує потребу споживачів. У енергосистемі зберігається достатній резерв потужності.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Продовжується експорт електроенергії до Словаччини, Польщі та Молдови. Також зі Словаччини продовжується незначний імпорт.

Вітрові та сонячні електростанції відіграли велику роль у стабілізації енергосистеми регіону. Саме ці об'єкти генерації допомогли отримувати додаткові мегават/години, що розподіляються між клієнтами.

Як повідомляється, працюють усі види генерації. Гідроелектростанції "Укргідроенерго" працюють протягом усієї доби і для мінімізації наслідків повені проводять контрольовані скидання води на Дніпрі та Дністрі. Складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту. Учора вкотре під обстріл росіян потрапили розподільчі мережі на Донеччині. Відновлення енергосистеми продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах