Подробиці нічної атаки Одеської області: ворог потрапив у дитячий відпочинковий комплекс

Подробиці нічної атаки Одеської області: ворог потрапив у дитячий відпочинковий комплекс.

Подробиці нічної атаки Одеської області: ворог потрапив у дитячий відпочинковий комплекс. Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Події
19 квiтня 2023 13:10

Вночі 19 квітня росіяни атакували Одеську область іранськими дронами-камікадзе та потрапили до дитячого комплексу відпочинку. Було випущено 12 "Шахідів", десять із яких вдалося збити. На жаль, є два влучення. Виникла пожежа, яку було локалізовано ДСНС. Про це 24 Каналу сказав речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

"Тактика терористів не змінюється - вони б'ють по місцях, де можуть бути люди. На щастя, вночі ніхто не постраждав. Це - головне досягнення", - підкреслив Братчук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спікер ОВА зазначив, що на Одеську область досить давно не було атак, тож усі розуміли – ворог до чогось готується. Прогнози здійснилися, але головне, що наші сили ППО та інші підрозділи відпрацювали досить ефективно та ефективно.

Один із об'єктів, у який потрапили росіяни – це дитячий відпочинковий комплекс. Російські терористи чітко розуміли, що там могло бути громадянське населення.

Таким чином, ворог відкриває курортний сезон.

"Звичайно, його не буде. Але ми бачимо, що таке відкриття сезону за російським принципом. Ми розуміємо, в якому стані санаторії ще радянських часів у Росії, – зазначив речник Одеської ОВА.

Вони намагаються так само зробити і в Україні. Більше того, їм абсолютно байдуже, якщо при цьому вб'ють ні в чому не винних людей.

"Зерновий шантаж"

Росія продовжує блокувати "зернову угоду". У Босфорі сформувалася величезна черга близько півсотні кораблів, що прямують до портів Одещини. При цьому вони працюють хоч і в обмеженому режимі. Ті виробничі завдання, які можна виконувати, виконуються.

"Це некерована зброя Росії. Більше того, можна припустити, що нічні атаки та знищення мирних об'єктів – це демонстрація російської слабкої сили. Вони показують свою присутність, щоб потім шантажувати в рамках "зернової угоди" і Україну, і Туреччину, і ООН", – припускає Братчук.

Тому між активізацією застосування "Шахідів" та блокуванням "зернової угоди", переконаний він, є певний зв'язок.

"Думаю, саме ці карти Росія викладатиме під час переговорів із Туреччиною та ООН", - підсумував Сергій Братчук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах