В Одесі померла відома одеська мистецтвознавець та краєзнавець

В Одесі померла відома одеська мистецтвознавець та краєзнавець.

В Одесі померла відома одеська мистецтвознавець та краєзнавець. Фото: Тіна Арсентьєва

Події
24 квiтня 2023 09:41

В Одесі пішла з життя вчений секретар Літературного музею Олена Каракіна – філолог, краєзнавець, есеїст, авторка книг про Одесу. Про смерть жінки повідомляють її друзі та колеги.

Закінчивши філологічний факультет Одеського державного університету, Олена Олександрівна присвятила себе вивченню літератури та музейної справи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 1982 року вона служила в Літмузеї, обіймавши низку посад від коменданта до вченого секретаря. Співпрацювала з газетами та журналами, публікувала статті та есе про одеських письменників, видала книгу "Будинок з ангелом" про Бориса Литвака та заснований ним Одеський дитячий медико-реабілітаційний центр.

Також стала автором путівника "Прогулянки Одесою", співавтором альбому "Оповідання про музей". А на основі газетних публікацій створила збірку "Слідами Південного Заходу", в якій простежується феномен одеської літературної школи першої третини минулого століття.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах