На Одещині зловмисник міняв гривні на російські рублі

На Одещині зловмисник міняв гривні на російські рублі.

На Одещині зловмисник міняв гривні на російські рублі. Фото: od.npu.gov.ua

Події
27 квiтня 2023 10:56

На Одещині викрили зловмисника у нелегальному обміні валюти окупантів. Про це повідомляє Нацполіція на Одещині.

Так, чоловік міняв гривні на рублі, незважаючи на заборону Нацбанку та відсутність відповідної ліцензії. Свої послуги він рекламував у месенджері та встиг провести операції більш як на 5 мільйонів гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фігурант у месенджері створив співтовариство, де пропонував власні послуги з безготівкового валютного обміну. Після замовлення на конвертацію української гривні у російський рубль чоловік отримував від клієнта необхідну суму на банківську картку. Використовуючи валютні біржі, шляхом переведення формату "peer to peer", конвертував гривню в електронні гроші у вигляді російського рубля. Далі, електронним російським рублем поповнював баланс карток російських банків, на вибір замовника послуг. Конвертація рубля у гривні також проходила через валютні біржі у форматі peer to peer. Для реалізації схеми чоловік використовував банківські картки, які були оформлені на підставних особах. За свої послуги він утримував із клієнтів близько 30% від суми переказу.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, вилучили комп'ютерну техніку, мобільний телефон, платіжні картки, SIM-картки та понад 600 тисяч гривень готівкою. Фігуранта підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого статтею 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт направили до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах