Депутат Одеської міської ради від ОПЗЖ втік до Росії та співпрацює з кумом Путіна

Депутат Одеської міської ради від ОПЗЖ втік до Росії та співпрацює з кумом Путіна.

Депутат Одеської міської ради від ОПЗЖ втік до Росії та співпрацює з кумом Путіна. Фото: nv.ua

Події
27 квiтня 2023 19:48

Богдан Гіганов, який з 2015 року був депутатом Одеської міської ради від партії "Опозиційний блок", а з 2020 року став депутатом від партії ОПЗЖ, після початку повномасштабного вторгнення переїхав до Росії та брав участь у проєкті Віктора Медведчука, де проголошував проросійські наративи. Про це з посиланням на розслідування "Схема" повідомило "Радіосвобода".

Наразі точне місцезнаходження Богдана Гіганова невідоме. Держприкордонслужба не надала інформацію про перетинання ним державного кордону. За даними журналістського розслідування, депутат перебуває в Росії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Богдан Гіганов мав неоднозначну позицію до Росії з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Так, 26 лютого 2022 року він на своїй, нині вже віддаленій сторінці у Facebook, закликав Зеленського "збити марнославство" і просити у Путіна "паузу", "якщо потрібно – на колінах", проте вже наступного дня постав перед публікою як український волонтер біля мішків з крупою та підписом "Разом ми сила! Тільки перемога!".

У лютому 2023 року Гіганов виступив у проєкті Віктора Медведчука, де заявив, що "єдиним безпечним місцем, яке дозволяє сховатися від білетів в окопи, стала Росія". До початку повномасштабного вторгнення Богдана Гіганова у 2019 році бачили у програмі Ольги Скабеєвої "60 хвилин", присвяченій Україні та США. Тоді депутат заявив, що у 2014 році європартнери "розвели Україну та привели її до того стану, в якому вона сьогодні перебуває".

На платформі руху "Чесно" Богдана Гіганова внесли до списку державних зрадників. Його звинувачують у системній проросійській пропаганді, участі у пропагандистських ток-шоу та закликах до капітуляції.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах