Серп, молот та радянська зірка: мешканець Одеської області постане перед судом за заборонену символіку

Серп, молот та радянська зірка: мешканець Одеської області постане перед судом за заборонену символіку.

Серп, молот та радянська зірка: мешканець Одеської області постане перед судом за заборонену символіку. Фото: depositphotos.com

Події
30 квiтня 2023 16:32

Поліцейські затримали 40-річного жителя Рені, який використав заборонену символіку. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Так, під час патрулювання міста правоохоронці виявили на антені, розташованій на даху будинку фігуранта, металеву емблему із зображенням серпа, молота та п'ятикутної зірки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За цією адресою поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого вилучили заборонену символіку.

Затриманому чоловіку повідомили про підозру за частиною першою статті 436-1 ("Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів") Кримінального кодексу України. За скоєне порушнику загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, із конфіскацією майна або без такої.

Правоохоронці нагадують громадянам про заборону використання комуністичної символіки та наголошують, що за порушення Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах