Отримай відповідь: як правильно пропускати "швидку" на дорозі в Одесі

Отримай відповідь: як правильно пропускати швидку на дорозі в Одесі.

Отримай відповідь: як правильно пропускати швидку на дорозі в Одесі. Фото: bb.lv

Події
02 травня 2023 16:15

В одеській "екстренці" розповіли, як правильно пропускати "швидку" на дорозі. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Водій швидкої допомоги може відступати від правил дорожнього руху, що регулюють проїзд перехресть та пішохідних зон, обгін, швидкість руху тощо. Порушення правил допускається при включенні проблискового маячка та спеціального звукового сигналу. Однак допускається відключення звукового сигналу. Водночас водій "швидкої" повинен дотримуватись сигналів регулятора.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для водіїв

Якщо наближається "швидка" з увімкненим світловим і звуковим або лише світловим сигналом, дайте "швидкій" дорогу та забезпечте їй безперешкодний проїзд. Для цього звільніть смугу, якою рухається "швидка", або тримайтеся якомога ближче до краю проїжджої частини.

Якщо ви наближаєтеся до швидкого з увімкненим світловим і звуковим або тільки світловим сигналом, що стоїть на дорозі або узбіччі, знижуйте швидкість до 40 кілометрів на годину. Якщо регулятор подає сигнал у відповідь – зупиніться. Продовжувати рух можна лише з дозволу регулятора.

Якщо ви знаходитесь в пробці і на дорозі є розділова смуга (транспортна огорожа або зелена зона), то ті, хто рухається в крайній лівій смузі, повинні переміститися якомога лівіше, а в крайній правій - якомога правіше (аварійний коридор).

Коли розділової смуги немає, то автомобілі потрібно розмістити якомога правіше – так утворюється смуга, ширини якої достатньо для проїзду медиків.

Для пішоходів

Пріоритет – машина швидкої допомоги. Якщо не поступитися "швидкою" у русі, що рухається з включеними маячками, то можна отримати штраф у 680 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах