Одеська область збирає міжнародних експертів для відновлення регіону

Одеська область збирає міжнародних експертів на відновлення регіону.

Одеська область збирає міжнародних експертів на відновлення регіону. Фото: on.od.ua

Події
04 травня 2023 11:18

Одеська область планує провести чотири міжнародні експертні заходи щодо відновлення регіону, щоб приєднатися до розробки проектів у різних галузях. Бажаючих фахівців запрошують приєднатися, щоби спільно розробляти план стратегії відновлення Одеської області. Про це повідомила керівник офісу з роботи з територіальними громадами Агентства регіонального розвитку Одеської області Олена Іванова на брифінгу.

Перші експертні заходи провели на форумі "Безпека. Інтеграція. Потенціал". Наступні чотири заходи будуть мультидонорською командою, яка працюватиме над розвитком регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Національний експерт із відновлення громад Всеукраїнської Асоціації об'єднаних територіальних громад, експерт швейцарсько-українського проекту DECIDE Артем Вівдич розповів, що план відновлення Одеської області має відповісти на три запитання.

"Перше: яким чином мінімізувати збитки, які потенційно може завдати Росія. Друге: відновити краще, ніж було. Пошкоджені об'єкти мають бути відновлені відповідно до вимог інклюзивності, екології, енергоефективності. Третє: розробити план соціально-економічного розвитку регіону до 2027 року з враховуючи, що північний сусід залишається поруч і що Україна стала ближчою до ЄС", – пояснив експерт.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах