Головне сміттєзвалище Одеси повернули місту

Головне сміттєзвалище Одеси повернули місту.

Головне сміттєзвалище Одеси повернули місту. Фото ілюстративне: od.gp.gov.ua

Події
04 травня 2023 17:41

Господарський суд Одеської області розірвав договір оренди "Дальницьких кар'єрів", полігону, де сьогодні розташовується єдиний полігон міста. Про це розповіли на сесії Одеської міської ради 3 травня.

На початку травня Господарський суд Одеської області задовольнив позов муніципального департаменту міського господарства до сміттєво-вивізної компанії "Кліар-Сіті" та зробив перший крок до початку процесу облаштування сміттєпереробного заводу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що орендарем полігону для сміття було ТОВ "Кліар-Сіті", колишнє ТОВ "Союз". З нею уклали договір 1999 року на 50 років. До 2019 року компанія належала одеському екс-нардепу Ігорю Маркову, який втік до РФ. Конфлікт між орендарем звалища та місцевою владою тривав з 2009 року.

Зазначимо, що полігон "Дальницькі кар'єри" знаходиться за межами міста – на території Одеського району, на кордоні Великодальницької та Авангардівської територіальних громад.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах