В Одесі вручили підозри двом колаборантам та адміністраторам телеграм-каналів

В Одесі вручили підозри двом колаборантам та адміністраторам телеграм-каналів.

В Одесі вручили підозри двом колаборантам та адміністраторам телеграм-каналів. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
04 травня 2023 14:54

Служба безпеки заблокувала діяльність ще однієї розгалуженої мережі ворожих інтернет-агітаторів. До її складу входило 11 осіб із різних регіонів, у тому числі з Одеської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У месенджерах та соцмережах вони розповсюджували кремлівські фейки про війну в Україні. Інформацію для своїх "публікацій" брали із пропагандистських інтернет-ресурсів Росії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, в Одесі повідомили про підозру одного з адміністраторів анонімного телеграм-чату, створеного для збирання інформації про пересування української військової техніки територією регіону. Іншого адміністратора затримали у лютому цього року внаслідок спецоперації Служби безпеки.

За даними фактами продовжуються слідчі дії в рамках кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України:

- стаття 111-1 (колабораційна діяльність);
- Стаття 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах