Мера Одеси Геннадія Труханова хотів взяти на поруки Віталій Кличко

Мера Одеси Геннадія Труханова хотів взяти на поруки Віталій Кличко.

Мера Одеси Геннадія Труханова хотів взяти на поруки Віталій Кличко. Фото: kyivcity.gov.ua

Події
05 травня 2023 11:05

Мера Одеси Геннадія Труханова, якого 4 травня Вищий антикорупційний суд відправив до СІЗО, хотів взяти на поруки мер Києва Віталій Кличко. Про це повідомив журналіст Роман Синіцин.

Так, мер Києва позитивно охарактеризував Геннадія Труханова, але суд не розглянув це питання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З цього приводу Кличко дав коментар УП.

"Я є головою Асоціації міст України, яка об'єднує понад тисячу громад, у тому числі й Одеську. Як голова АМУ, я маю відстоювати права та інтереси місцевого самоврядування. Тому що мери, місцева влада сьогодні виконує складну та важливу функцію – надання послуг та сервісів мешканцям у критичних умовах війни – в умовах руйнування інфраструктури, проблем з електро-, водопостачанням. Займаються життєзабезпеченням населення громад”, – пояснив він.

Кличко додав, що в цьому випадку йдеться "не про прізвища, а про принципи". Мер Києва додав, що Труханов – третій міський голова, якого "фактично прибрали через суд".

"Це схоже на чергову спробу утисків місцевого самоврядування. І, на жаль, вже стає тривожною тенденцією - прибирати обраних суспільством мерів. Тому АМУ просила суд взяти Труханова на поруки", - сказав він.

При цьому Кличко підкреслив, що вносити заставу за Труханова у 13 мільйонів гривень "не збирався і не буде", оскільки зазвичай "свої кошти спрямовує на допомогу ЗСУ".

Нагадаємо, міського голову Одеси взято під варту 4 травня 2023 року. Колегія суддів задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу одному з обвинувачених у справі Одеського "Краяна" – міському голові Одеси.

Враховуючи, що обвинувачений не вніс 30,866 мільйона гривень застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на утримання під вартою з альтернативою внесенню застави. ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 днів з альтернативою внесення 13,420 мільйонів гривень застави. На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту у залі суду. Одеський міський голова та інші особи звинувачуються у заволодінні коштами бюджету на суму понад 92 мільйони гривень внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу "Краян" за вдвічі завищеною ціною.

Сьогодні адвокат Труханова подаватиме апеляцію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах