Чоловікові, який "наводив" ворожі ракети на енергооб'єкти Одеси, дали 15 років ув'язнення

Чоловікові, який наводив ворожі ракети на енергооб'єкти Одеси, дали 15 років в'язниці.

Чоловікові, який наводив ворожі ракети на енергооб'єкти Одеси, дали 15 років в'язниці. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
05 травня 2023 14:23

До 15 років позбавлення волі засудили російського агента, який "наводив" ворожі ракети на енергооб'єкти Одеси. Про це повідомляє Управління СБУ "Україна на Одещині.

Зрадника викрили та затримали наприкінці березня цього року під час спецоперації в Одесі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідчі спецслужби встановили, що ворожий поплічник збирав інформацію щодо розміщення підрозділів Сил оборони та об'єктів критичної інфраструктури на території регіону. Насамперед він намагався виявити бойові позиції української системи протиповітряної оборони. Окрім того, агента цікавили точні локації місцевих об'єктів енергетики.

Зібрані відомості він зберігав на флешці, яку планував передати представнику російської спецслужби. За виконання ворожих завдань він розраховував отримувати від ворога до 70 тисяч гривень на місяць. За даними слідства, зрадником став місцевий житель, якого після початку повномасштабного вторгнення завербувала ФСБ. У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово висловлював серед оточуючих. Для збору розвідувальної інформації він виїжджав до різних районів Одеси та передмістя обласного центру, де здійснював фото- та відеофіксацію об'єктів.

Суд визнав зрадника винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Спецоперацію з викриття російського агента провели оперативники та слідчі СБУ на Одещині.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах