Одеський суд відправив за ґрати колаборанта із Херсона

Одеський суд відправив за ґрати колаборанта із Херсона.

Одеський суд відправив за ґрати колаборанта із Херсона. Фото: facebook.com/ml.od.court.ua

Події
10 травня 2023 15:13

Одеський суд відправив за ґрати колаборанта із Херсона, йому дали вісім років ув'язнення – суд затвердив угоду про визнання винності. Про це повідомляє пресслужба Малиновського районного суду.

Так, суд визнав останнього винним у колабораційній діяльності, а саме у добровільному зайнятті громадянином України посади у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку червня 2022 року, будучи громадянином України, перебуваючи на тимчасово окупованій Російською федерацією території України, а саме в Херсонській області, будучи колишнім співробітником правоохоронного органу Білозерської виправної колонії Управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області (№105) на посаді молодшого спеціальному званні молодшого сержанта внутрішньої служби було призначено на посаду "молодшого інспектора відділу охорони установи ІК "Північна виправна колонія (№90)" Управління служби виконання покарано по Херсонській області" – добровільно обійняв посаду у незаконному правоохоронному органі, створеному на певний час.

Чоловік виконував охоронні функції у зазначеній колонії, ніс караульну службу та проводив заходи, спрямовані на дресирування службових собак, які здійснювали годинні та охоронні функції в установі виконання покарань. У ході досудового розслідування прокурор та обвинувачений (за участю захисника) уклали угоду про визнання винності. Вони дійшли згоди про правову кваліфікацію дій обвинуваченого в частині сьомій статті 111-1 КК України та визначили покарання із застосуванням статті 69 КК України у вигляді восьми років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах на 10 років, конфіскацією в доход держави України всього майна, що йому належить. Переконавшись, що зміст угоди, умови та порядок її укладання відповідають закону, суд дійшов висновку про наявність підстав для її затвердження. Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах