Біля Оперного в Одесі висадили екзотичну рослину

Біля Оперного в Одесі висадили екзотичну рослину.

Біля Оперного в Одесі висадили екзотичну рослину.

Події
18 травня 2023 11:16

Біля Одеського національного академічного театру опери та балету комунальники "Міськзелентресту" висадили новий для міста вид рослин. Про це повідомили у пресслужбі комунального підприємства.

Так, йдеться про одного з представників роду Газанія – багаторічні трав'янисті рослини родом з Південної Африки, що входять до сімейства Астрові, або Складноцвіті (Asteraceae).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

  • Біля Оперного в Одесі висадили екзотичну рослину фото
  • Біля Оперного в Одесі висадили екзотичну рослину фото 1
  • Біля Оперного в Одесі висадили екзотичну рослину фото 2
  • Біля Оперного в Одесі висадили екзотичну рослину фото 3

Біля Оперного в Одесі висадили екзотичну рослину фото

Радуватимуть одеситів та гостей міста газоні аж до самих заморозків. Нині засадили одну клумбу. Якщо все буде добре, надалі використовуватимемо її для озеленення нашого міста.

Квіти завезли до Європи із Мозамбіку. Посіви газуванні дають практично стовідсоткові сходи, та й цвітіння настає швидко. На одній рослині може бути понад тридцять суцвіть. Привабливі не тільки золотисті кошики в газоні, але і його яскраво-зелене листя, а в деяких культиварів стебла та листя вкриті гарматою, що надає їм додаткову декоративність.

За найпоширенішою версією, родова назва газування дана на честь грецького вченого Феодора Газіса або Гази (грец. Θεώδορος Γαζής, 1398–1478), відомого перекладами з грецької на латину праць одного із засновників ботаніки та географії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах