Після ночі тривоги: яка ситуація в Одесі та області 26 травня

Після ночі тривоги: яка ситуація в Одесі та області 26 травня.

Після ночі тривоги: яка ситуація в Одесі та області 26 травня. Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Події
26 травня 2023 07:59

Ніч із 25 на 26 травня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, проте обстрілів також не було. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Так, ситуація у нашій області контролюється. Проте загроза ракетних ударів залишається високою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Про ситуацію на півдні країни в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан першого рангу Наталія Гуменюк. За її словами, ситуація залишається доволі складною. Ворог продовжує атаки, зокрема і з повітря. Намагається атакувати керованими авіаційними бомбами напрямок Херсона на Бериславському напрямку. Також продовжує атакувати з Кінбурнської коси. Зокрема, Очакова вдарив по важкій артилерії. Є влучення в житловий будинок.

Про ситуацію в акваторії Чорного моря Наталія Гуменюк повідомила, що ворог намагається маневрувати, змінюючи кількісний склад корабельного угруповання. В даний час у Чорному морі знаходиться дев'ять кораблів ворога. Утім, серед них немає ракетоносіїв. Ці кораблі введені до пунктів базування. Але їхнє повернення на рубіж запуску ракет займає дві-три години. І відповідно до цього слідкуємо слідкувати за активністю тактичної та стратегічної авіації. Як правило, ці події пов'язані, і поява ракетоносіїв на чергуванні передує ракетним атакам або підвищеній повітряній небезпеці.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах