Їв консерву та домашнє сало: на Одещині новий випадок ботулізму. Фото: facebook.com/oolcmoz
40-річний житель Подільського району Одеської області захворів на ботулізм. Про це повідомляє ГУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".
За його словами, в обід 14 травня разом із двома товаришами вжили м'ясну консерву та сало копчене домашнього виготовлення.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
Через три доби після вживання у постраждалого з'явилися перші ознаки отруєння: блювання, запаморочення, біль голови, тремор рук.
У зв'язку з погіршенням стану та підозрою на ботулізм 22 травня увечері потерпілого привезли до "Одеської міської інфекційної лікарні", де проходило відповідне лікування.
Загалом у 2023 році зареєстрували два випадки ботулізму, один із них один в Одесі.
Зазвичай причиною виникнення харчових отруєнь в області було вживання продуктів домашнього приготування, вироблених у сім'ях потерпілих або їх знайомих, придбаних на стихійних ринках. Однак цього року вже з'явилося й нове джерело підозрілих на ботулізм продуктів – Інтернет. Так, у січні цього року мешканець Одеси придбав на сайті в'яленого ляща (виробник невідомий), і незважаючи на те, що отримана покупка йому не дуже сподобалася, – з'їв його та потрапив до лікарні.
Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.