Підрив Каховської ГЕС: у мережі "гуляють" фейки про наслідки для Одеської області

Підрив Каховської ГЕС: у мережі "гуляють" фейки щодо наслідків для Одеської області.

Підрив Каховської ГЕС: у мережі "гуляють" фейки щодо наслідків для Одеської області. Фото: mon.gov.ua

Події
06 червня 2023 12:12

Загрози затоплення Одеси та Одеської області через підрив Каховської гідроелектростанції у Херсонській області немає. Про це сьогодні в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів представник Української добровольчої армії "Південь" та голова громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук.

Так, сьогодні, 6 червня, у мережі почали з'являтися різні фейки про затоплення Одеси та насування на обласний центр дванадцятиметрового цунамі в районі Лузанівки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Братчука, всі ці заяви є абсурдними і не мають екологічної основи, тому що ситуація в Одеській області повністю контролюється.

"Я знаю, що і Миколаївська обласна військова адміністрація теж приєдналася до допомоги Херсонської ОВС. Сподіваюся, що ті рішення, які будуть ухвалені на РНБО, дозволять максимально вийти з критичної ситуації на півдні України", – наголосив спікер.

Разом з тим, як повідомив радник глави Офісу президента Дар'я Зарівна, підрив Каховської ГЕС загрожує різким опрісненням Чорного моря. Під загрозою його екосистема.
 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах