Підрив Каховської ГЕС: доктор Євген Комаровський розповів про ризики для Одеси та Чорного моря

Підрив Каховської ГЕС: доктор Євген Комаровський розповів про ризики для Одеси та Чорного моря.

Підрив Каховської ГЕС: доктор Євген Комаровський розповів про ризики для Одеси та Чорного моря. Фото: korrespondent.net

Події
08 червня 2023 11:58

Відомий український лікар та телеведучий, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів про ризики для Одеси, України та Чорного моря загалом, пов'язані з підривом Каховської ГЕС.

За його словами, тисячі кубометрів води миттєво розлилися по всій південній Україні. Разом із собою вони понесли змиті каналізації, цвинтарі, могильники та підживлені хімікатами та пестицидами верхні шари ґрунту. Через деякий час все це опиниться у Чорному морі. А це не тільки ризик підняття води, а й попадання неочищених стоків у Чорне море може спричинити сплеск кишкових інфекцій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, є ризик спалаху холери, черевного тифу, не кажучи вже про смертельно небезпечні кишкові палички та сальмонели. Але він високий не лише для мешканців Одеси, що за 100 кілометрів від Дніпра, а й для Болгарії та Румунії.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

"Багато хто забуває, що Дніпро впадає в Чорне море. І Каховська трагедія – це не тільки 18 мільярдів кубометрів питної води. Це цвинтарі, це ферми, добрива, сотні тисяч вигрібних ям і туалетів. Це гній, каналізаційні системи, сміттєзвалища, цвинтарі тварин, сотні тисяч тонн загиблої риби. І все це у Чорне море", – заявив Комаровський.

Лікар порадив мешканцям Одеської області розпочати негайно скуповувати бутильовану воду, жорстко кип'ятити проточну та купити пігулки для дезінфекції.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах