Море скасовується: у МОЗ розповіли про те, що не можна робити одеситам

Море скасовується: у МОЗ розповіли про те, що не можна робити одеситам.

Море скасовується: у МОЗ розповіли про те, що не можна робити одеситам. Фото: скріншот відео наслідків повені після вибуху Каховської ГЕС в Одесі

Події
12 червня 2023 16:09

У МОЗ рекомендують одеситам використовувати воду лише з безпечних джерел, а також утриматися від споживання та використання неочищеної води з водойм на територіях, які найбільше постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Таку інформацію опублікували передусім для Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Одеської областей. Це з тим, що через затоплення полів, каналізаційних споруд, цвинтарів і домогосподарств вода має високий рівень забруднення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наприклад, у поверхневих водоймищах вже зафіксували значне перевищення мікробіологічних показників. Тому таку воду не можна використовувати, оскільки це може призвести до гострих кишкових інфекцій.

Просять уникати купання у водоймах, забору води для споживання та господарських потреб, а також напувати тварин та відловлювати рибу.

Зазначимо, що на постраждалих територіях посилено епідемічний нагляд. Використовувати можна тільки бутильовану і привізну воду, а також централізовано, що подається через систему водопостачання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах