Яка ситуація в Одесі та області вранці 13 червня і що за інфекції знайшли в морі

Яка ситуація в Одесі та області вранці 13 червня і що за інфекції знайшли у морі.

Яка ситуація в Одесі та області вранці 13 червня і що за інфекції знайшли у морі. Фото: facebook.com/balinskyy.vladislav

Події
13 червня 2023 07:59

Ніч із 12 на 13 червня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнали повітряної тривоги, але без обстрілу. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Так, місцеві мешканці майже всю ніч слухали сирену.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Обстріл був у Кривому Розі. Внаслідок цього троє загиблих, 25 поранених, з них 19 – у лікарні, під завалами є ще люди. За словами голови Дніпропетровської ОВ Сергія Лисака, всі загиблі – мешканці п'ятиповерхівки.

За даними ВМС ЗСУ, станом на вечір 12 червня у Чорному морі на бойове чергування вийшов надводний корабель-ракетоносій. Можливий залп складає до восьми калібрів.

Тим часом "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" відбирає морську воду та проводить дослідження. Випадків холери в Одеському регіоні немає, збудник із навколишнього середовища не виділявся.

Але при вірусологічному дослідженні проб морської води виявили позитивний результат РНК ротавіруса А, ДНК астровіруса і Salmonella. Це свідчить про наявність групи кишкових інфекцій у морській воді.

"Ризик виникнення ускладнення епідемічної ситуації в рекреаційній зоні існує у разі активного водокористування населенням (купання в морі, вживання морепродуктів, лов риби). Тому настійно рекомендуємо не купатися в морі, утриматися від придбання морських продуктів з лотків, на ринках, у приватних осіб вживати та використовувати лише безпечну воду з перевірених джерел або кип'ячену – у Національному марафоні "Єдині новини" на каналі 1+1 розповіла лікар-епідеміолог ДУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" – Олеся Тухватшина.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах