Парк дитячих мрій замість парку Горького та проспект Нескорених замість проспекту Гагаріна

Парк дитячих мрій замість парку Горького та проспект Нескорених замість проспекту Гагаріна.

Парк дитячих мрій замість парку Горького та проспект Нескорених замість проспекту Гагаріна. Фото: sosnitsa-rada.gov.ua

Події
16 червня 2023 16:46

У четвер, 15 червня, історико-топонімічна комісія закінчила роботу із перейменуваннями в Одесі, яка розпочалася 22 травня. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Одним із важливих рішень комісії стало перейменування проспекту Гагаріна на проспект Нескорених. Він веде до нового меморіалу загиблих українських воїнів, розташованого біля Обласної адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також запропонували нову назву для відомого Горького парку – Парк дитячих мрій. Воно присвячується українським дітям, які постраждали і страждають через війну. Парк пропонує безліч можливостей для дитячого дозвілля та продовжить свій розвиток у цьому напрямку.

Крім того, робоча група комісії працює над формуванням тематичних вулиць, пов'язаних з історичними, культурними та географічними смислами. На карті міста з'являться нові вулиці, названі на честь видатних діячів культури, таких як Йозеф Прібік, Малишевський та Столярський. Крім цього, пропонується створити нову алею – Створну, розташовану на початку Преображенської вулиці. Ця назва пов'язана з Одеським створеним маяком, який використовується для орієнтації суден, що входять до Одеського порту.

Комісія також розглянула питання перейменування двох цвинтарів. Російсько-слобідський цвинтар тепер називатиметься Слобідським, а цвинтарі імені Дмитра Донського хочуть повернути його історичну назву – Офіцерський.

Зазначимо, що цей список має скоріше рекомендаційний характер.

Список інших перейменувань можна переглянути в галереї:

Парк дитячих мрій замість парку Горького та проспект Нескорених замість проспекту Гагаріна.Парк дитячих мрій замість парку Горького та проспект Нескорених замість проспекту Гагаріна. Фото: omr.gov.ua/news/233240


Парк дитячих мрій замість парку Горького та проспект Нескорених замість проспекту Гагаріна.Парк дитячих мрій замість парку Горького та проспект Нескорених замість проспекту Гагаріна. Фото: omr.gov.ua/news/233240

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах