В Одесі чиновник військової частини вимагав із дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень за оформлення виплат

В Одесі чиновник військової частини вимагав із дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень за оформлення виплат.

В Одесі чиновник військової частини вимагав із дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень за оформлення виплат. Фото: dbr.gov.ua

Події
19 червня 2023 16:30

На Одещині судитимуть заступника командира військової частини, який вимагав із дружини загиблого бійця 150 тисяч гривень за оформлення виплат. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Обвинувальний акт направили до суду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з результатами досудового розслідування, у березні минулого року заступник командира військової частини повідомив дружині загиблого бійця, що вона та його діти можуть отримати грошову допомогу від держави на суму 15 мільйонів гривень. Він пообіцяв допомогти з оформленням та прискорити виплату, якщо йому дадуть відсоток від неї – 150 тисяч гривень.

Військовослужбовця затримали під час отримання обумовленої суми. Його звинувачують у отриманні неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (частина друга статті 369-2 Кримінального Кодексу України). Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

"Державне бюро розслідувань зазначає, що подібні дії неприпустимі з юридичної та моральної точок зору. Кожна спроба чиновників чи чиновників військовослужбовців нажитися на горі сімей загиблих буде жорстко та оперативно припинятися", – йдеться у повідомленні бюро.

Усі фото: dbr.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах