Капремонт Деволановського узвозу: поліція відкрила два кримінальні провадження

Капремонт Деволановського узвозу: поліція відкрила два кримінальні провадження.

Капремонт Деволановського узвозу: поліція відкрила два кримінальні провадження. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
27 червня 2023 17:19

Чиновників Одеської мерії звинувачують у скарбниці на капильному ремонті Деволанівського узвозу, відомого в народі як "одеська Канава". Одеська поліція відкрила одразу два кримінальні провадження. Про це стало відомо із матеріалів суду.

Як зазначається у матеріалах справи, правоохоронці розслідують можливе зловживання владою чи службовим становищем з боку посадових осіб управління капітального будівництва Одеської міської ради. Йдеться про проведення двох тендерів з ремонту узвозу, які проводились у листопаді 2022 та серпні 2020 року.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці вважають, що фактично виконані підрядником роботи на об'єкті не відповідають зазначеним у наданих актах приймання виконаних будівельних робіт. Але підряднику сплатили вже понад 172 мільйони гривень за обома угодами. На початку червня міський голова Геннадій Труханов розпорядився продовжити тимчасове закриття руху автотранспорту Деволанівським узвозом від вулиці Єврейської до Карантинного узвозу в місті Одесі до 30 вересня 2023 року. Перекрили ділянку ще у квітні 2021 року.

Зараз компанія "Ростдорбуд" як підрядник ремонтує спуск після укладання угоди в березні 2023 року. Після закупівлі у форматі відкритих торгів його визначили переможцем тендеру. За угодою вона має отримати майже 62 мільйони гривень, а роботи завершити до 31 грудня 2023 року. Це була друга закупівля з ремонту спуску. Першу провели у серпні 2020 року. Тоді переможницею також стала компанія "Ростдорбуд", яка зголосилася робити ремонт майже за 194 млн гривень. Але угоду розірвали через неможливість виконання договору, хоч компанія встигла отримати близько 158 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах