Через червонокнижну рибу на Дунаї заборонили вилов

Через червонокнижну рибу на Дунаї заборонили вилов.

Через червонокнижну рибу на Дунаї заборонили вилов. Фото: facebook.com/odrp.darg

Події
29 червня 2023 08:50

На річці Дунай на Одещині припиняється промисловий вилов риби сітками у зв'язку зі схилом молоді осетрових. Про це повідомляє пресслужба Одеського рибоохоронного патруля.

Так, з 29 червня по 7 липня включно встановлюється заборона на промисловий вилов риби. З відповідним наказом Одеського рибоохоронного патруля можна ознайомитись за посиланням.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заборону встановили на підставі листів, що надійшли від Дунайського біосферного заповідника та ДП "ОдЦ ЮжНІРО", про виявлення молоді російського осетра та білуги внаслідок наукового лову.

За інформацією директора Дунайського біосферного заповідника Олександра Волошкевича, виловлені особини надзвичайно рідкі зараз. Природного нересту не спостерігалося п'ять років.

Зазначимо, що риби сімейства осетрових (білуга, севрюга, осетр російський та інші), занесені до Червоної книги України як вид, що зникає, повинні бути захищені згідно з Міжнародною конвенцією CITES.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах