В Одесі заочно засудили бойовика ДНР до 15 років

В Одесі заочно засудили бойовика ДНР до 15 років.

В Одесі заочно засудили бойовика ДНР до 15 років. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
29 червня 2023 11:53

В Одесі до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено бойовика терористичної організації "ДНР". Таке рішення заочно ухвалив Приморський районний суд. Про це повідомляє пресслужба СБУ на Одещині.

За даними слідства, у серпні 2014 року після окупації міста Торез Донецької області бойовики терористичної організації "ДНР" звільнили уродженця Одеської області з місця позбавлення волі – виправної колонії N 28, де він відбував покарання. Чоловік був засуджений у 2004 році до 14 років за спробу повалення державної влади в Україні, сепаратизм, тероризм, розбійні напади та незаконне зберігання зброї.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Залишившись на тимчасово окупованій території, засуджений на особисті ідеологічні переконання добровільно приєднався до одного з підрозділів політичного блоку "ДНР" – так званого "комітету звільнення Причорномор'я". У лавах незаконного збройного формування він налагоджував координацію між її членами та забезпечував поповнення новими прихильниками.

Крім того, зловмисник популяризував діяльність терористичних організацій "Л/ДНР" у мережі Інтернет, публічно закликав до здійснення терористичних актів, захоплення та подальшої окупації території України, встановлення на захоплених територіях влади терористичних організацій та створення на них псевдодержавної освіти "Новоросії".

Вина фігуранта повністю доведена. Початок терміну відбування покарання засудженому обчислюватимуться з дати його затримання та реального виконання покарання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах