Чекав на окупацію Одеси: експравоохоронець відповість перед судом за держзраду

Чекав на окупацію Одеси: експравоохоронець відповість перед судом за держзраду.

Чекав на окупацію Одеси: експравоохоронець відповість перед судом за держзраду. Фото: Facebook-сторінка Одеської обласної прокуратури

Події
02 липня 2023 12:59

В Одесі експравоохоронець за грошову винагороду допомагав ворогові у провадженні вибухової діяльності проти України, а у разі окупації Одеси розраховував на здобуття посади начальника економічного відділу в правоохоронних органах Росії. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Так, зрадник збирав розвіддані про розташування засобів протиповітряної оборони ЗСУ на території одного з районів Одеси, їх кількість, а також особовий склад та військову техніку, що здійснюють охорону цих об'єктів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Для виконання завдань російських кураторів під час поїздки до Миколаєва агент відстежував постачання військової техніки на передову, зосередження військових, фіксував місця дислокації військових частин та позицій ППО. Для комунікації із представниками ФСБ РФ інформатор використав заздалегідь відпрацьований анонімний телеграм-канал. У текстових повідомленнях коригувальник підтверджував ворогові координати військових об'єктів за допомогою посилання на Google maps.

В Одесі за держзраду судитимуть експравоохоронця.В Одесі за держзраду судитимуть експравоохоронця. Фото: Facebook-сторінка Одеської обласної прокуратури

За свої послуги колаборант отримав 1 100 доларів США винагороди. Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Прокурори направили до суду обвинувальний акт за фактом державної зради (частина друга статті 111 Кримінального кодексу України). За таке порушення зраднику загрожує позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах