Знесення пам'ятника архітектури у парку Шевченка: що це було

Знесення пам'ятника архітектури у Шевченковому парку: що це було.

Знесення пам'ятника архітектури у Шевченковому парку: що це було. Фото: facebook.com/avdeev.odessa

Події
03 липня 2023 11:43

Маєток Гавсевича та будівлю колишнього пологового будинку №6 поряд із парком Шевченка в Одесі, який є пам'яткою архітектури, знесли незаконно. Про це повідомив начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв.

За його даними, ремонтні роботи в будівлі виконувались з відхиленням від узгодженої ОВА документації: там демонтували частину огороджувальних та опорних конструкцій пам'ятника, а також перекриття другого та третього поверхів східної частини будівлі, покрівлю та інше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щодо інциденту вже надіслали листи до прокуратури. Адже подія має ознаки умисного знищення, руйнування та пошкодження об'єкту культурної спадщини (ч.2 ст.298 КК України). Також звернулися до Державної інспекції архітектури та містобудування України, щоб там перевірили законність проведення робіт з демонтажу конструкцій на будівлі-пам'ятнику.

За інформацією голови ДАБК, нежитлова будівля площею 1168,4 квадратних метрів з 2018 року належить ТОВ "Універсал директ". У січні цього року там звалилася частина конструкцій будівлі.

Земельна ділянка площею 0,2725 гектара передана в термінове платне користування ТОВ "Міський андрологічний центр" строком до 19 березня 2039 року. Для обслуговування та експлуатації медичного центру.

У січні цього року впала частина конструкцій будівлі. Наразі на об'єкті виконуються роботи на підставі узгодженої документації зазначеного департаменту ОВА.

Знесення пам'ятника архітектури у Шевченковому парку: що це було.Знесення пам'ятника архітектури у Шевченковому парку: що це було. Фото: facebook.com/avdeev.odessa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах