Отримай відповідь: де і коли в Одесі встановлять перше мобільне укриття

Отримай відповідь: де та коли в Одесі встановлять перше мобільне укриття.

Отримай відповідь: де та коли в Одесі встановлять перше мобільне укриття. Фото: facebook.com/safeplace4ua

Події
06 липня 2023 15:28

В Одесі встановлять перше мобільне укриття. Його закупили за рахунок міського бюджету та встановлять біля школи в одному із житлових районів міста. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Одеса розповів Олександр Войтко, директор та засновник ТОВ "Мірадіма", виробника мобільних укриттів.

"1 вересня розпочнеться навчальний рік, потрібно зробити укриття, щоб урятувати дітей. І 31 липня ми встановимо перше укриття на 13-й станції Великого Фонтану біля ліцею. До кінця літа ми встановимо ще два укриття в іншому районі Одеси. Вони зможуть захистити від уламків та уламків, але не від прямого влучення ракети чи авіабомби", – розповів Олександр Войтко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він додав, що у планах компанії встановлювати укриття не лише в Одесі, а в області, і не лише у навчальних закладах. Все залежатиме від фінансування. Потужності компанії дозволяють виготовляти понад 30 укриттів на місяць.

Як зазначив Ілля Блохін, керівник проекту SafePlace4UA та благодійної організації "Юність 2.0", в Одесі встановлять укриття четвертого класу. Раніше він займався встановленням аналогічних мобільних укриттів у Херсоні та Миколаєві.

"Укриття того ж таки підрядника встановлювали в Херсоні для місцевого відділення Червоного Хреста". Це гарантія якості виробів. Укриття виготовляються з "п'ятисотого" бетону і мають високе армування. Товщина верхньої плити – 40 сантиметрів, нижньої – 20 сантиметрів, стін – 30 сантиметрів", – додав Блохін.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах