"Зроблено в Одесі": Одеський кінофестиваль представить спеціальну програму кінофільмів

"Зроблено в Одесі": Одеський кінофестиваль представить спеціальну програму кінофільмів.

"Зроблено в Одесі": Одеський кінофестиваль представить спеціальну програму кінофільмів. Фото ілюстративне: cinema.in.ua

Події
08 липня 2023 19:52

У рамках 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який у 2023 році відбудеться в Одесі та Чернівцях, відбудуться покази фільмів спеціальної програми "Зроблено в Одесі". Про це повідомили на офіційному сайті кінофестивалю.

"Сердце й душа ОМКФ назавжди належать Одесі, тож для нас важливо, аби в рідному місті фестивалю також проводились заходи. Саме тому ми вирішили, що для Одеси цьогоріч має бути створено спеціальну програму. Вірю, що незабаром, після нашої Перемоги, ми обов’язково повернемось до Одеси з повною програмою. А зовсім скоро оголосимо ще більше новин про події, які цьогоріч тут відбуватимуться", – зазначила генеральний директор ОМКФ Ганна Мачух.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

До спеціальної програми увійшли шість фільмів, створених в Одесі чи командами з міста.

"КРАЙ РІКИ", РЕЖИСЕР ВАСИЛЬ БАРКІВ

За сюжетом ряд подій наводить болгарина Форі у дельту Дунаю. В українському місті Вилкове за випадкових трагічних обставин Форі опиняється під вартою. Але в цьому місті, населеному липованами, герой зустрічає справжнє кохання, а краса та духовна атмосфера Української Венеції дають йому відчуття, що саме таке місце він шукав усе своє життя.

"КРИХКА ПАМ'ЯТЬ", РЕЖИСЕР ІГОР ІВАНЬКО

Молодий кінооператор Ігор випадково знаходить пошкоджений фотоархів свого діда – відомого радянського та українського кінооператора Леоніда Бурлаки. Ігор повинен дізнатися, ким був і про що мріяв його дід, доки хвороба Альцгеймера не відніме у Леоніда можливість дізнаватися онука.

"ОДЕСА УВІ СНІ", РЕЖИСЕР КИРИЛО НАУМКО

Боячись втратити зв'язок із рідним містом, Кирило знову відвідує Одесу. У розмовах із матір'ю та другом дитинства, одеситами Ольгою та Микитою, герой намагається з'ясувати, що для нього означає "дім". Яким було життя в Одесі лише за п'ять днів до початку повномасштабної війни? Адже, щоб жити повсякденним життям, знаючи, що на вашу країну можуть напасти будь-коли, потрібна велика мужність.

"ПРИВОЗ", РЕЖИСЕР ЄВА НЕЙМАН

Фільм документує життя одного із найстаріших та найбільших ринків Європи. Ця стрічка про пристрасті по обидва боки прилавків, сни вантажників, таємні мрії продавщиць риби і роздуми про світобудову, якими ділиться базарна охорона та керівник барахолки.

"ТРИ МОГИЛИ ХУДОЖНИКА", РЕЖИСЕР АРУТЮН ХАЧАТРЯН

Фільм розповідає про життя та творчу спадщину талановитого вірменського художника Вагана Ананяна. Ваган народився в Єревані, проте пізніше переїхав до Таллінна, а потім до Києва та Одеси, щоб працювати там. Після смерті останки художника поховали в Таллінні, Одесі та Єревані, а його художня спадщина залишилася в різних країнах, далеко від його батьківщини.

"ЦЕНЗОРКА", РЕЖИСЕР ПЕТЕР КЕРЕКЕШ

Молоду жінку Лесю засудили до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси. Героїня, яка щойно народила первістка, потрапила у світ, населений лише жінками: ув'язненими, медсестрами та наглядачами. 16 вересня 2022 року Тимофій Бойко, який працював постановником у мистецькому департаменті фільму "Цензорка", а також художником та декоратором на Одеській кіностудії, загинув під час важкого бою на Херсонщині. 24 лютого він пішов добровольцем на фронт та служив у складі 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Покази спеціальної програми "Зроблено в Одесі" відбудуться з 12 по 17 серпня 2023 року в Одесі у кінотеатрі MULTIPLEX у ТРЦ Gagarinn Plaza за адресою вулиця Генуезька, 5/2.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах