Нічна атака "шахедів": яка ситуація вранці 11 липня в Одесі та області

Нічна атака "шахедів": яка ситуація вранці 11 липня в Одесі та області.

Нічна атака "шахедів": яка ситуація вранці 11 липня в Одесі та області. Фото: static.nv.ua

Події
11 липня 2023 08:08

Ніч з 10 на 11 липня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги та з атакою безпілотників. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Так, сьогодні вночі ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні БПЛА типу Shahed. Інформація про наслідки цієї атаки уточнюється. Проте місцеві мешканці чули вибухи. За інформацією Братчука, працювала наша система ППО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Станом на вечір 10 липня, у Чорному морі перебувало сім ворожих кораблів, серед яких немає жодного ракетоносця. При цьому розслаблятися не варто, адже противник бере паузу лише для того, щоб знову спорядитись "Калібрами".

За інформацією голови прес-центру ОК "Південь" Наталії Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", Росія тримає кораблі в безпечному для себе районі на відстані 100 морських миль від берега, що контролюється Україною. Море штормило і цілком ймовірно, що після покращення погоди вони додадуть ракетоносії.

У Повітряних силах України повідомили, що в ніч проти 11 липня 2023 року російські окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку (Приморсько-Охтарськ) ударними безпілотниками іранського виробництва Shahed-136/131. Загалом в ударі взяли участь 28 дронів-камікадзе. В результаті успішної бойової роботи в зоні відповідальності повітряного командування "Південь" силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони, знищено 26 ударних БПЛА та один розвідувальний безпілотник типу Zala.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах