Харчова компанія "Чумак" переїде з Херсонщини на Одещину: тут побудують завод

"Чумак" переїде із Херсонської області до Одеської.

"Чумак" переїде із Херсонської області до Одеської. Фото: vchaspik.ua

Події
12 липня 2023 14:01

Одна з найбільших харчових компаній України "Чумак" переносить своє виробництво з Херсонщини до Одеської області. Так, у нас у регіоні збудують завод з виробництва томатної пасти. Про це повідомив представник акціонерного товариства на робочій нараді в обласній військовій адміністрації.

За його словами, нове виробництво дозволить забезпечити робочими місцями майже 5000 осіб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одеську область обрали через клімат, який підходить для вирощування томатів. Керівники фермерських господарств, які брали участь у нараді, висловили готовність розширити посівні площі під томати.

Як розповіла директор аграрного департаменту адміністрації Алла Стоянова, наразі посівна площа овочевих культур на Одещині становить 1489 гектарів, з яких 476,6 зайнято томатами.

Зазначимо, що завод та головний офіс "Чумаку" знаходяться в окупованій росіянами Каховці Херсонської області. Вивезти обладнання компанії не вдалося, і зараз підприємство розкрадається.

Незважаючи на втрату виробничих потужностей, "Чумак" зумів повернути свої товари на полиці магазинів. Для цього компанія звернулася за допомогою до інших виробників томатної пасти в Україні та за кордоном. Про співпрацю домовилися з 12 фірмами, серед яких вісім українських.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах