Свіжий моніторинг води в Одесі: що відомо на 13 липня

Новий моніторинг води в Одесі: що відомо на 13 липня.

Новий моніторинг води в Одесі: що відомо на 13 липня. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
13 липня 2023 12:07

12 липня в Одесі провели черговий моніторинг морської та питної води, інформацію про що розмістили лише сьогодні, 13 липня. Санепідситуація перебуває на постійному контролі. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

За інформацією "Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України", із відібраних двох проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та двох проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не знайшли.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У відібраних 8 липня з точки в Одесі (морський порт причал №2) проб морської води виділили холероподібні вібріони НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції).

Хоча останнім часом періодично спостерігалося покращення якості проб морської води за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, але тенденція покращення носить короткостроковий характер. Результати змінюються залежно від погодних умов (температура, напрям вітру), завдяки яким з морського дна може підніматися осад, а також потрапляти нові засмічені водні маси з боку гирла Дніпро. Досі тривають роботи з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, у зв'язку з чим зберігається небезпека для населення відвідування місць масового відпочинку на узбережжі та купання у Чорному морі. Наразі на території міста Одеси діє заборона на купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морепродуктів, а також риби сумнівного походження.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії "Інфоксводоканал", питна вода також відповідає всім нормам.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах