В Одесі бойовик російської "самооборони Криму" заліг на дно

В Одесі бойовик російської "самооборони Криму" заліг на дно.

В Одесі бойовик російської "самооборони Криму" заліг на дно. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
17 липня 2023 14:38

В Одесі затримали бойовика російської "самооборони Криму", який 2014 року захоплював адмінбудинки на півострові. Про це повідомляє СБУ.

Зловмисником виявився колишній учасник підконтрольного Росії незаконного збройного формування "самооборона Криму". Перебуваючи у лавах угруповання, у 2014 році він допомагав російським окупантам захоплювати адміністративні будинки на території українського півострова, зокрема, у місті Судак. Також фігурант патрулював вулиці, стояв на блок-постах та охороняв прокремлівські мітинги, організовані на той час представниками російських спецслужб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час таких "заходів" зрадник незаконно обшукував місцевих жителів та їхні автомобілі. Після цього людей часто затримували та відвозили у невідомому напрямку. Крім того, бойовик брав безпосередню участь в "оточенні" створених агресором "тервиборчкомів", які були задіяні у проведенні фейкового референдуму щодо "приєднання" півострова до Росії. За таку допомогу російським загарбникам зловмисник отримав від них кремлівську медаль за захист Криму 2014 року.

Ще до початку повномасштабного вторгнення бойовик під виглядом переселенця з півдня України переїхав до Вінницької області, де мешкали його родичі. За наявними даними, підставою для "переїзду" став конфлікт із ватажками угруповання. Згодом він переїхав до Одеси, де "заліг на дно".

Під час обшуку у затриманого знайшли докази його злочинної діяльності, зокрема медаль "за захист Криму" 2014 року. Чоловіку повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Нині йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує 15 років в'язниці.

  • В Одесі бойовик російської "самооборони Криму" заліг на дно фото
  • В Одесі бойовик російської "самооборони Криму" заліг на дно фото 1
  • В Одесі бойовик російської "самооборони Криму" заліг на дно фото 2
  • В Одесі бойовик російської "самооборони Криму" заліг на дно фото 3

В Одесі бойовик російської "самооборони Криму" заліг на дно фото

Усі фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах