Вночі окупанти атакували портову інфраструктуру Одеси, а в області потрапили до промислового об'єкту: є постраждалі

Вночі окупанти атакували портову інфраструктуру Одеси, а в області потрапили до промислового об'єкту.

Вночі окупанти атакували портову інфраструктуру Одеси, а в області потрапили до промислового об'єкту. Фото ілюстративне: tsn.ua

Події
19 липня 2023 09:44

Під час нічної атаки на Одещині ракети потрапили до зернового та олійного терміналу, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження, виникла пожежа. Про це повідомив речник ОК "Південь" Владислав Назаров.

В Одеському районі потрапили у промисловий об'єкт, де поранення отримав співробітник, також уражені два складські приміщення у різних локаціях – з тютюном та феєрверками.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Одещині пожежники ліквідують пожежу площею понад 3000 квадратних метрів.

Щонайменше шість одеситів, серед яких дев'ятирічний хлопчик, звернулися по медичну допомогу через поранення уламками скла та інших предметів.

Вдалося збити 12 із 12 ракет «Калібр», які запускалися прямо з бухти Севастополя. Вдалося також збити Х-59 на підльоті до берега – вона впала в одному із кварталів Одеси, через що утворилася велика вирва, а вибуховою хвилею пошкоджено кілька будинків навколо. Троє цивільних зазнали поранень.

Як розповіла в ефірі телеканалу FREEДІМ начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк, акцент змістився у бік "зернового коридору".

Наслідки нічної атаки ще уточнюються, але вже відомо, що сильно пошкоджено портову інфраструктуру, зокрема зерновий та олійний термінали.

"Всі випущені 12 "Калібрів" були знищені, але ворог спрямовував їх таким чином, щоб ракети проходили над житловими кварталами міста. І внаслідок вибухової хвилі, коли відбувалася бойова робота, кілька багатоквартирних будинків постраждали”, – сказала спікера.

Вона зазначила, що від ударної хвилі були вибиті вікна в будинках, і люди, які були поруч, отримали травми. Нині їх кількість уточнюється. Втрат серед цивільного населення немає.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах